בשנים האחרונות, יותר ויותר אנשים מצלמים את המנה שלהם שניה לפני שהם נותנים בה ביס. אם גם אתם חוטאים בצילום אוכל מפעם לפעם, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לצלם את המנה המושלמת.
האבולוציה של צלמי האוכל
המטרה הסופית של כל צלם אוכל היא ליצור תמונה אשר תגרה את בלוטות הטעם של הצופה.
אם אתם רוצים להנציח את המנה המיוחדת שהכנתם בבית או שהזמנתם מהמסעדת הגורמה בצורה המושלמת ביותר עליכם להקפיד על 5 הטיפים הבאים:
- תאורה – הצלמים המקצוענים משתמשים באביזרי תאורה שונים, אך עדיין האור הכי טוב הוא אור טבעי שלכולם יש גישה אליו. עדיף למקם את המנה כך שהאוכל יגיע מאחורי או לצידי אובייקט הצילום.
- זווית צילום – בדרך כלל, נרצה לצלם את האוכל בזווית של 45-60 מעלות. הגובה מחמיא יותר לאובייקט שבתמונה ומקנה לתמונה עומק. לדוגמא, ניתן לראות בצילום הקאפקייקס שבוצע עבור FoodGuide קייטרינג לאירועים בחיפה את העומק ורמת הפרטים בתמונה.
- עיצוב המנה – עיצוב, צלחות והגשת המנה משפיע בצורה ישירה על התמונה שלה. חשוב לסדר את המנה בהתאם לאופי שלה, לסובב אותה לצד הטוב שלה ולנקות את אזור העבודה.
- צבעוניות המנה – צילום אוכל חייב להיות צילום שמח, מעורר ומגרה. הקפידו לצלם מנות צבעוניות ככל האפשר – במידה והמנה אינה כזו, ניתן לשלב אלמנטים חיצוניים אשר ישלימו את התמונה כמו מפה מיוחדת, קרש עץ, סלסלאות ועוד.
- חצובה – במידה ומדובר בצילום ספונטני, קשה להשתמש בחצובה ייעודית אך במידה ומדובר בצילום ביתי או אישי – בהחלט שווה להשקיע בחצובה פשוטה. חצובה תאפשר לך להימנע מרעידות מיותרות ולשמור על אחידות בזווית הצילום (במידה והיא נחוצה לך).
לסיכום, אל תפחדו לשחק עם המצלמה, המנה והתאורה – בסופו של דבר, רק ככה לומדים!
במהלך השנים עזרו למספר רב של מסעדות, חברות קייטרינג וחובבי בישול להעביר את המסר שלהם בהצלחה. במידה ואתם זקוקים לצילומי אוכל מקצועיים אשר יעשו כבוד, ירגשו ויעניקו למנה שלכם פרשנות נוספת, ניתן ליצור עימנו קשר ונשמח לתאם סט צילומי אוכל בבית הלקוח או בסטודיו של PHOTOBLOG.